Разследване на Уолстрийт Джърнъл разкрива подробности около посетителите на Джефри Епстийн

...
Разследване на Уолстрийт Джърнъл разкрива подробности около посетителите на Джефри Епстийн
Коментари Харесай

С кои знаменитости се е срещал Джефри Епстийн: Ноам Чомски, Уди Алън, шефът на ЦРУ и други

Разследване на " Уолстрийт Джърнъл "  разкрива детайлности към посетителите на Джефри Епстийн след първата му присъда. През 2008 година финансистът e наказан за склоняване на деца към проституция. Благодарение на положителните си връзки и способни юристи тогава той прекарва единствено година зад решетките в затвор с лек режим във Флорида.

Епщайн беше прочут с това, че се забавляваше с други богати и авторитетни персони, само че новите разкрития включват - наред с други неща - няколко срещи с Ноам Чомски. Сред тях са и общ полет за вечеря с Уди Алън и брачната половинка му и доведена щерка Сун-И Превин, както и среща с някогашния израелски министър-председател Ехуд Барак към 2015 година

През 2019 година е арестуван след акция на ФБР. Срещу него са повдигнати обвинявания за образуване на трафик на малолетни и педофилия. Малко след това е открит обесен в ареста. Случилото се е несъмнено като самоубийство, макар че точно тогава камерите пред килията не работят.

Дълго време се спекулираше, че доста авторитетни и известни персони са запазили връзките си с Епстийн след първата му присъда като полов нарушител.

" Уолстрийт Джърнъл " съумява да се снабди с голямо количество документи, принадлежащи на финансиста. Сред тях са и бележници с персоналния му график.

 

Кои са посещавали Джефри Епстийн след присъдата му от 2008 година?

Уилям Бърнс е заместник-държавен секретар в администрацията на Барак Обама. Докато е на този пост, той посещава Епстийн през 2014 година. Днес Бърнс оглавява Централно разузнавателно управление на САЩ, откакто бе назначен за шеф на разследващата организация от Джо Байдън.

Документите демонстрират, че известният политически деятел и професор Ноам Чомски, е имал вечеря в дома на Епстейн в Манхатън през 2015 година

Чомски разяснява, че диалозите му с Епстийн са били университетски и политически, пише  " Фокс нюз ".

Епстийн е дарил минимум 850 000 $ на Масачузетският софтуерен институт, където Чомски работи като почетен професор по филология.

" Освен това е излежал присъдата си и е дарявал средства на организации, подкрепящи жертви на полово принуждение ", акцентира Чомски.

Катрин Рюмлер, която е била консултант на Белия дом при президента Барак Обама, се е срещала с Епстийн десетки пъти. По-късно тя става един от водещите юристи на Goldman Sachs.

" Епстийн запозна Рюмлерс доста евентуални клиенти ", декларира представител на Goldman Sachs пред " Фокс нюз ".

" Много от контактите на госпожа Рюемлер са свързани с установяването на бизнес връзки с фондацията " Бил и Мелинда Гейтс ", представителството на банката Edmond de Rothschild и с други авторитетни организации ", добавя представителят.

Други видни фигури в графика на Епстийн са: Ариан де Ротшилд, основен изпълнителен шеф на швейцарската частна банка Edmond de Rothschild Group; Джошуа Купър Рамо - съизпълнителен шеф на консултантската компания на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър; професорът от Харвардския университет Мартин Новак и антроположката Хелън Фишър.

Хелън Фишър е известна с научните си писания, обясняващи химията и процесите в мозъка зад съблазънта и привличането. Тя стартира кариерата си в Институтът за проучване на секса, пола и репродуктивността " Кинси ".

Мартин Новак изследва еволюцията през призмата на математиката. Епстийн финансира работата му още от 2003 година.

" Ню Йорк Таймс " и " Гардиън " оповестяват, че Джефри Епстийн бил обсебен от евгениката и се надявал да сътвори " раса от супер-хора със личното си ДНК ". Финансистът бил огромен спонсор на Световната трансхуманистична асоциация, трансформирала се по-късно в Humanity Plus.

" Нямам предпочитание да приказвам за Епстийн. Нещата, които чета за него във вестниците, са много смущаващи и надвишават това, което смятах за грешките в характера му ", декларира заместник-председателят на Humanity Plus Бен Гьорцел, чиято заплата в миналото е била плащана от Епстийн.

Нито едно от имената не попада в " черната книга " с контакти на Епстийн, оповестява " Уолстрийт Джърнъл ". Всички срещи били работни и отдадени на другите начинания, на които Епстийн бил донор. Финансистът засилил филантропската си активност след присъдата от 2008 година

Преди ареста си от 2019 година благосъстоянието на Епстийн се прави оценка на над половин милиард $. В дружеския му кръг са голям брой шоу звезди, Бил Клинтън, Доналд Тръмп, Бил Гейтс и принц Андрю - трето дете на Кралица Елизабет II.

Богатството на финансиста му разрешава да закупи собствен остров на Карибите, където построява имение, имащо личен храм. Островът се трансформира в сцена на половите закононарушенията на милионера.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР